пʼятниця, 04 березня 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Посередником у мирних переговорах Росії та України може стати принц

Посередником у мирних переговорах Росії та України може стати принц
Мухаммед бін Салман є престоловим принцом Саудівської Аравії. Фото: kavkazcenter.com

Спадковий принц Саудівської Аравії Мухаммед ібін Салман зателефонував президенту Володимиру Зеленському та російському лідеру-агресору Володимиру Путіну.

У розмовах принц висловив підтримку "політичному врегулюванню" конфлікту та зголосився докласти зусиль "для посередництва між сторонами", пише ВВС.

За інформацією ЗМІ Саудівської Аравії, саме Путін зателефонував принцу, який "роз'яснив позицію королівства" щодо війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський міністр оборони - Путіну: "Ще не пізно зупинитись"

Кремль у повідомленні про цю розмову заявив, що обидва лідери обговорювали енергетичні проблеми й "будуть продовжувати координувати свої підходи" щодо видобутку нафти.

У розмові із Зеленським принц повідомив, що королівство продовжить термін дії віз українських туристів і жителів України ще на три місяці.

Увечері 3 березня у Білорусі завершилися перемовини між українською та російською делегаціями. Це був другий раунд переговорів.

Українська делегація не отримала результатів, на які розраховувала в ході переговорів. Домовились продовжити роботу у третьому раунді "в максимально найближчі терміни", повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Посередником у мирних переговорах Росії та України може стати принц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі