пʼятниця, 16 лютого 2018 11:03

Польща побудує газопровід в обхід Росії

Польща побудує газопровід в обхід Росії
Baltic Pipe пройде по території Польщі від західного кордону з Данією до терміналу зрідженого природного газу на північному узбережжі Польщі. Фото: Wikipedia

Польща планує побудувати власний газопровід та купувати паливо у Норвегії.

Baltic Pipe створять, аби не купувати пальне в Росії. Він стане альтернативою "Північному потоку-2", котрий РФ планує пустити в обхід України, повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Польща разом з США є одним із найкатегоричніших опонентів "Північного потоку-2". Проект Baltic Pipe планувався 2001 року. Його відновив правий консервативний уряд Польщі. Державна польська газотранспортна компанія Gaz-System має знайти доступ до мережі норвезьких газопроводів.

Baltic Pipe пройде по території Польщі від західного кордону з Данією до терміналу зрідженого природного газу на північному узбережжі Польщі.

Нова магістраль матиме пропускну здатність 10 млрд м³ газу. Це 20% російського "Північного потоку-2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік - 2": Росія уклала мільйонний контракт з європейською країною

Державна польська енергетична компанія PGNiG уже запланувала витартити $2 млрд протягом 15 років.

Baltic Pipe почне плацювати 2022 року. Доти діятиме конктракт на закупівлю газу в Росії. З Норвегії він надходитиме до польского порту Свіноустьє.

"НАК "Нафтогаз України" опублікувала цінові пропозиції на природний газ, які будуть діяти з 1 березня 2018 року, для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання", - йдеться в повідомленні на сайті компанії. У березні 2018-го ціни на газ для промисловості знизяться на 10,8%.

Зараз ви читаєте новину «Польща побудує газопровід в обхід Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі