субота, 31 серпня 2024 01:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща не збирається збивати російські ракети над Україною

Польща не збирається збивати російські ракети над Україною
Польща відкидає прохання Києва і не збиватиме російські ракети чи безпілотники над Україною. Фото: polskieradio

Польща не збирається ані збивати російські безпілотники та ракети над українською територією, ані тренувати в Україні військових.

Польська влада "не розглядає в жодному форматі те, що є одним з українських очікувань". Про це заявив заступник міністра оборони країни Павел Залевський, повідомляє wiadomosci.onet.

"Радикальне посилення Заходом протиповітряної оборони України має бути достатнім і не потребує такої підтримки з боку польських ВПС, - зазначив він, підкресливши, що "країни НАТО і ЄС не є сторонами війни".

Також заступник міністра оборони відкинув можливість підготовки Польщею українських солдатів на території України. Основною причиною такого рішення була названа висока вартість, а також час і організація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ППО – замало. Потрібно бити вглиб Росії. Про що йшлося на Раді Україна – НАТО

Залевський підкреслив, що Польща виступає за продовження навчання українців на території ЄС, а не в своїй країні.

"Це, на нашу думку, найбільш ефективне рішення, і ми не очікуємо жодних змін у цьому питанні", - сказав він.

За його словами, він припускає, що є країни, які будуть тренувати українських солдатів в Україні на основі двосторонньої угоди, але "Польща не є однією з них".

Європейський Союз "вже завтра" досягне позначки 60 тисяч українських військових, яких підготували в країнах ЄС. За словами представника Міноборони Німеччини Томаса Гітшлера, тільки в Німеччині цього року загалом підготують 10 тисяч українців.

Польські Збройні сили вранці 26 серпня підняли у повітря літаки. Оперативний командувач Збройних сил Польщі Мацей Кліщ заявив, що повітряний простір Польщі порушив невідомий об'єкт. RMF 24 повідомили, що це був, найімовірніше російський дрон типу Shahed.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск сказав, що повітряні об'єкти з України над Польщею не збивають, бо неможливо перевірити, чи це цивільний об'єкт.

Зараз ви читаєте новину «Польща не збирається збивати російські ракети над Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі