середа, 05 червня 2024 06:41

Польща потерпає від злив із паводками

Польща потерпає від злив із паводками
Інтенсивні дощі, що тривають упродовж останньої доби у південно-східних регіонах Польщі, затопили багато населених пунктів. Фото: OSP Bielsko-Biała Hałcnów

Південь Польщі потерпає від рясних дощів, які тривають упродовж останньої доби.

Зливи затопили багато населених пунктів у південно-східних регіонах країни. У ріках сильно піднявся рівень води, повідомляє TVN24.

"Рятувальники за останню добу отримали понад 1,3 тис. викликів про допомогу у зв'язку з інтенсивними опадами. Найбільше викликів рятувальники отримали у Сілезькому (996), Малопольському (250) та Підкарпатському воєводствах (30) на півдні країни", - передає пожежна служба РП.

У зв'язку із складною метеорологічною ситуацією у шести воєводствах півдня і сходу Польщі запровадили підвищений рівень готовності військ тероборони до реалізації протикризових завдань. Зокрема, військові 13-ї Сілезької бригади територіальної оборони зобов'язані негайно з'явитися у розташування своєї частини. Натомість, попередження про добову готовність прибути до розташування частин отримали військові ще дев'яти бригад військ тероборони Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блискавка влучила у дерево, під яким ховалися діти - десятки жертв

"Найгірша ситуація у місті Бєльсько-Бяла Сілезького воєводства, де упродовж доби випало 127,4 л води на квадратний метр. Там залитими водою є цілі дільниці, скасовано заняття в низці шкіл і дитячих садків. Через підтоплення на півдні Польщі спостерігаються ускладнення в русі залізничного транспорту", - сказано в повідомленні.

Рятувальники намагаються відкачувати воду із затоплених будинків, а також укріплюють береги рік, де значно піднявся рівень води.

Регіон накрили грози із сильними зливами, окремі містечка зазнали масштабних підтоплень. Негода накрила країну в ніч проти 4 червня. У деяких районах за лічені години випало понад 50 мм опадів на квадратний метр. Вранці з міста Бєльсько-Бяла почали надходити повідомлення, що багато вулиць і проїздів затоплені, подекуди рівень води сягає метра.

Зараз ви читаєте новину «Польща потерпає від злив із паводками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі