четвер, 16 лютого 2023 20:51

Поліція Великої Британії вказала на небезпеки з боку Росії, Китаю та Ірану

Поліція Великої Британії вказала на небезпеки з боку Росії, Китаю та Ірану
У Великій Британії побільшало загроз, пов'язаних із недружніми державами. Фото: eastnews.ua

Офіцери поліції Великої Британії частіше стикаються з загрозами з боку Росії, Китаю та Ірану.

Інші держави намагаються розбестити або залякати людей. Вони причетні до вбивств і викрадень у Великій Британії, сказав голова відділу боротьби з тероризмом столичної поліції Лондона Метт Джукс, передає Reuters.

За останні два роки вчетверо збільшилась кількість розслідувань, пов'язаних із погрозами державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ втратила 50% своїх шпигунських можливостей у Європі – британська розвідка

"Вимога про те, щоб ми грали роль правоохоронних органів у протидії загрозам з боку ворожих держав, безпрецедентна", – сказав Джукс.

Іран здійснив не менше 15 спроб викрасти або навіть вбити підданих Великої Британії та осіб, які там базуються.

Поліція проводить розслідування після заяв про те, що минулого року Китай організував "поліцейські дільниці" у великих містах по всьому світу, включаючи Нью-Йорк.

Росію звинуватили у нападі на подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію у Солсбері 2018 року. Москва це звинувачення відкинула. Цього тижня охоронець посольства Великої Британії у Берліні постав перед судом за звинуваченням у шпигунстві.

На початку квітня відбулося масове висилання працівників дипломатичних місій Росії в усьому світі.

4 квітня Німеччина оголосила персонами нон ґрата 40 російських дипломатів.

З 27 квітня посольство Нідерландів у Москві припинило видавати візи російським громадянам. Це спричинено тим, що напередодні російський уряд ухвалив рішення про видворення з країни 15 нідерландських дипломатів.

Згодом Болгарія вислала 70 російських дипломатів. Більшість з них працювали на зовнішньополітичні відомства, їхня дипломатична роль була прикриттям.

Швейцарія залишилася останньою країною Західної Європи, яка не висилала співробітників російського посольства. Відтак багато російських шпигунів осіли в Женеві. Через столицю Швейцарії легко можна потрапити у Францію, адже кордон між країнами має номінальний характер. А далі шпигунам Російської Федерації відкрита дорога в будь-які країни Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Поліція Великої Британії вказала на небезпеки з боку Росії, Китаю та Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі