вівторок, 28 червня 2022 21:56

Болгарія виганяє 70 російських дипломатів

Болгарія виганяє 70 російських дипломатів
Болгарія звинуватила російських дипломатів у втручанні у внутрішні справи держави. Фото: eastnews.ua

Болгарія висилає 70 російських дипломатів.

Більшість з них працювали на зовнішньополітичні відомства, їхня дипломатична роль була прикриттям. Про це сказав прем'єр-міністр Болгарії Кирило Пєтков, який пішов у відставку, передають Novini.bg.

Росіяни обіймали різні офіційні посади в посольстві Росії і займалися незвичайною діяльністю. Прем'єр не став розкривати деталі, бо вони засекречені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині заявили, що їх можуть прослуховувати російські спецслужби

"Це не агресія проти російського народу. Просто коли іноземні уряди намагаються втручатися у внутрішні справи Болгарії, ми маємо інститути протидії", – каже Пєтков.

У російському посольстві в Софії підтвердили, що Болгарія вирішила видворити 70 дипломатів і представників технічного персоналу посольства Росії.

В МЗС Росії заявили, що Кремль відповість на "недружній крок" Болгарії.

Швейцарія є останньою країною Західної Європи, яка не висилала співробітників російського посольства.

Відтак багато російських шпигунів осіли в Женеві, повідомляє Financial Times з посиланням на звіт швейцарської розвідслужби.

Через Женеву легко можна потрапити у Францію, адже кордон між країнами має номінальний характер. А далі шпигунам Російської Федерації відкрита дорога в будь-які країни Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Болгарія виганяє 70 російських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі