неділя, 10 квітня 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк розповів, які зобов'язання візьмуть країни-гаранти безпеки України

Подоляк розповів, які зобов'язання візьмуть країни-гаранти безпеки України
В договорі буде не тільки Україна і Росія, а 5-7 інших країн Фото: facebook.com/mpodolyak2

Кілька країн усно погодилися стати гарантами безпеки для України.

Це покладатиме на кожну з них велику відповідальність, заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк під час телемарафону.

"Питання не просто про те, що щось підпишуть. Це питання надважливе. Бо воно про те, чи хочуть брати лідери цих країн на себе відповідальність", - сказав радник голови ОП.

Конкретна потенційна країна-гарант матиме відповідати за свій підпис і гарантії для України.

"Це свідчить про іншу конструкцію міждержавних відносин. Сьогодні ми розуміємо, що є Велика Британія, яка хоче це робити. Є Італія, яка теж сказала, що готова розмовляти про відповідальність. Є навіть Німеччина, яка теж говорить, що готова брати відповідальність. Польща готова брати відповідальність", - додав Подоляк.

У договорі буде не тільки Україна й Росія, а п'ять-сім інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РФ - це нелюдська цивілізація" - Подоляк висловився про російський нацизм і дорікнув партнерам України

"Ми розуміємо, що Росія постійно змінює свої позиції. Тому хочемо, щоб у цьому договорі було багато країн. І сьогодні розмова триває в робочих підгрупах - як потрібно буде імплементувати частину країн-гарантів", - підсумував Подоляк.

Раніше Михайло Подоляк заявив, що президент Володимир Зеленський зустрічатиметься з Володимиром Путіним після того, як Україна переможе у великих битвах, зокрема на Донбасі. Україна вже готова до великих битв, за його словами. І має перемогти в них. Після цього Україна отримає суттєвішу переговорну позицію, з якої може диктувати певні умови.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк розповів, які зобов'язання візьмуть країни-гаранти безпеки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі