четвер, 24 січня 2019 09:48

Побудували перший приватний міжнародний аеропорт
4

Творець "Мівіни" побудував у В'єтнамі перший приватний міжнародний аеропорт
Фото: Nikkei Asian Review
Творець "Мівіни" побудував у В'єтнамі перший приватний міжнародний аеропорт
Творець "Мівіни" побудував у В'єтнамі перший приватний міжнародний аеропорт
Творець "Мівіни" побудував у В'єтнамі перший приватний міжнародний аеропорт

У В'єтнамі відкрили перший приватний аеропорт-хаб.

Його будівництво фінансував екс-співвласник компанії "Техноком" (бренд "Мівіна") Лі єт Лам, повідомляє Nikkei Asian Review.

Міжнародний аеропорт Ван Дон коштував інвесторам $300 млн. Розташований у північно-східній провінції Куанг Нінь і знаходиться приблизно за 120 км від китайського кордону.
Площа аеропорту становить 290 га, він здатний приймати великі комерційні літаки, у тому числі Boeing 777 і Airbus A350. Аеропорт-хаб спроектований так, щоб обслуговувати інтенсивний пасажиропотік із Китаю, Японії, Малайзії, а також приймати внутрішні рейси. За оцінками експертів, за кілька років аеропорт обслуговуватиме 5 млн пасажирів на рік.

Об'єкт повністю належить Sun Group, що базується у Дананге компанії, яка спеціалізується на проектах, орієнтованих на туризм, відпочинок і розваги.

Sun Group самостійно профінансувала будівництво аеропорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явився літак, який знявся у голлівудському блокбастері "Нестримні"

"За винятком витрат, необхідних для розчищення землі, весь капітал надійшов від Sun Group", - повідомляють у компанії.

Очікується, що інвестиційні витрати окупляться через 45 років.

Аеропорт Ван Дон - в'єтнамський довгобуд. Проект був відкладений на рік після того, як початкові інвестори, у тому числі Korea Islands Corp., припинили роботу над ним 2015-го. Sun Group виступила в якості нового інвестора, і проект почав активно розвиватися у березні 2016-го.

В'єтнам планує найближчими 5 роками інвестувати не менше $3 млрд у будівництво 6 нових аеропортів. Також уряд модернізує існуючі аеропорти.

Також варто відзначити, що одночасно з запуском в експлуатацію аеропортів наприкінці грудня мторік Sun Group офіційно запустила у роботу круїзний термінал Халонг (Halong International Cruise Port), обсяг інвестицій у будівництво якого склав $45 млн.

Щоб з'єднати новий аеропорт і порт, 30 грудня торік Sun Group також запустила першу чергу шосе Халонг-Ван Дон.

У терміналі D аеропорту "Бориспіль" відкрили нову трансферну зону. Її площа становить 1779,7 кв. м. Згідно з проектом, у прибудові на 2 рівні терміналу буде 7 рамок металодетекторів, 7 інтроскопів, 2 ескалатори та ліфти. Значно меншою була стара зона: там розмістили всього 4 рамки металодетекторів, 7 інтроскопів, ліфт і ескалатор.

Зараз ви читаєте новину «Побудували перший приватний міжнародний аеропорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі