пʼятниця, 04 березня 2022 23:40

"План Путіна був самоізолюватися від усього світу? Тоді він його виконав" - Блінкен

"План Путіна був самоізолюватися від усього світу? Тоді він його виконав" -  Блінкен
Блінкен розповів про план Путіна. Фото: РІА Новини

Володимиру Путіну вдалося втілити свій план. Якщо план був - повна ізоляція Росії від світу.

"Мабуть, саме це він мав на увазі, коли казав, що "операція" в Україні йде за планом", іронічно висловився державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Важко собі уявити, що цей план включає натхнення українського народу захищати свою країну, зміцнення солідарності НАТО та ЄС, об'єднання світу у протистоянні Москві, враховуючи 140 країн ООН, безпрецедентну кількість міжнародних бізнесів, асоціацій, культурних інституцій, які припинили зв'язки з Росією", зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодня українці виграють. Ціна війни для Путіна зростає - що пише про нас світова преса

Війна проти України "мотивувала десятки тисяч росіян до протестів та спричинила перетворення Росії на державу-парію".

"Якщо це був план президента Путіна, то можна сказати, що він працює. Росія ніколи не була настільки ізольованою, а ми ніколи не були настільки єдиними," – констатував Блінкен.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше попросив у США більше санкцій та зброї для боротьби з російськими окупантами. Держсекретар США Ентоні Блінкен пообіцяв надати.

Зараз ви читаєте новину «"План Путіна був самоізолюватися від усього світу? Тоді він його виконав" - Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі