пʼятниця, 12 серпня 2022 14:35

Спецтема: Війна Росії проти України

План провалився: Росія хотіла легімітизувати свої війська на ЗАЕС

План провалився: Росія хотіла легімітизувати свої війська на ЗАЕС
На засіданні Радбезу ООН провалився черговий план Росії щодо Запорізької АЕС. Фото: unian.ua

План Росії з легітимізації своїх військ на території Запорізької АЕС провалився.

Здебільшого учасники засідання Ради безпеки ООН, що відбулося 11 серпня, чудово розуміють ціну цинічним заявам і безсоромній маніпуляції, повідомив у Facebook міністр енергетики України Герман Галущенко.

За його словами, засідання Радбезу ООН вчергове підтвердило, наскільки важливою є солідарність для протистояння Росії, що прагне змінити світовий порядок.

"Вдячний країнам-учасницям Радбезу ООН, всім, хто підтримав Україну в намаганні повернути суверенне право на ЗАЕС, що черговий план Росії щодо легітимізації своїх військ на українській атомній станції провалився", – написав Галущенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готується до будь-яких сценаріїв із ЗАЕС – Монастирський

Позицію Росії на засіданні Радбезу міністр назвав демонстрацією презирства до здорового глузду й зверхнім ставленням до учасників Радбезу ООН.

На думку міністра, це стане драйвером для швидшого ухвалення рішення щодо спільної місії МАГАТЕ й ООН на Запорізьку АЕС для її деокупації і забезпечення ядерної безпеки світу.

Росія постійно заявляє про те, що саме Україна винна в загрозливій ситуації на Запорізькій АЕС і сама ж обстрілює станцію. "Це – дезінформація, яка відвертає від реальності й не відповідає їй", – заявила під час засідання Радбезу ООН заступниця держсекретаря США з контролю над озброєннями й міжнародної безпеки Бонні Дженкінс.

11 серпня російські окупанти продовжували обстрілювати Запорізьку атомну електростанцію. Загарбники знову поцілили в територію АЕС, влучивши неподалік від першого енергоблока.

Лише повний відхід росіян з території ЗАЕС і відновлення повноцінного контролю України над ситуацією навколо станції гарантують відновлення атомної безпеки для всієї Європи, вважає президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «План провалився: Росія хотіла легімітизувати свої війська на ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі