середа, 02 листопада 2022 05:25

Північна Корея знову погрожує застосувати ядерну зброю

Північна Корея знову погрожує застосувати ядерну зброю
КНДР ткож погрожує ядерною зброєю. Фото: Кореспондент

У Північній Кореї заявили, що США та Південна Корея "заплатять найжахливішу ціну в історії" через спільні військові навчання на Корейському півострові.

Пхеньяну ввижається, начебто спільні навчання країн – "репетиція вторгнення", повідомляє Associated Press.

Проте офіційні особи США та Південної Кореї наполягають, що заплановані навчання мають оборонний характер. Ніхто не збирається нападати на Північну Корею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР і Південна Корея обмінялися пострілами біля морського кордону

КНДР запустила неопізнану балістичну ракету у бік Японського моря, повідомляє у середу, 2 листопада, південнокорейська агенція Yonhap з посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів. Аналогічну інформацію публікує японська Kyodo з посиланням на уряд.

Ракета попрямувала до південнокорейського острова Улліндо, перш ніж впасти в Японське море. На острові оголосили повітряну тривогу.

Останніми тижнями Північна Корея кілька разів запускала балістичні ракети малої дальності і сотні артилерійських снарядів зі свого східного і західного узбережжя.

Попередній запуск ракети відбувся 28 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея знову погрожує застосувати ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі