понеділок, 19 серпня 2024 09:16

Південна Корея розпочала з США масштабні військові навчання

Південна Корея розпочала з США масштабні військові навчання
Сполучені Штати і Південна Корея описують свої спільні навчання як оборонні за своєю природою. Фото: eastnews.ua

Південна Корея та Сполучені Штати Америки розпочали спільні військові навчання Ulchi Freedom Shield.

Вони є спробою зміцнити спільну оборону, пише ABCNews.

"У понеділок американські та південнокорейські війська розпочали масштабні навчання, спрямовані на посилення їхньої спільної ядерної оборони від Північної Кореї. Водночас КНДР знову звинуватила союзників у відпрацюванні вторгнення. Щорічні літні навчання проходять на тлі підвищеної напруженості на Корейському півострові, оскільки темпи демонстрації зброї Північною Кореєю і спільних американсько-південнокорейських військових навчань посилилися", - сказано в матеріалі.

Навчання почалися через кілька годин після того, як Міністерство закордонних справ КНДР опублікувало заяву щодо "провокаційних" військових навчань із метою агресії. У заяві сказано, що ядерні амбіції Північної Кореї є виправданими.

"Надважливо постійно підтримувати баланс сил для запобігання війні шляхом накопичення найбільшого стримуючого фактору", - йдеться в заяві.

Сполучені Штати і Південна Корея описують свої спільні навчання як оборонні за своєю природою і в останні роки розширюють і вдосконалюють свою підготовку, щоб впоратися з еволюціонуючими загрозами з боку Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сеул та Пхеньян шукають спільну мову

Навчання триватимуть 11 днів, до 29 серпня. Ulchi Freedom Shield включають як комп'ютерні військові ігри, так і понад 40 видів польових навчань, зокрема бойові стрільби.

"Цьогорічна програма зосереджена на посиленні готовності проти різних північнокорейських загроз, зокрема ракет, глушіння GPS і кібератак, а також на врахуванні уроків, винесених з нещодавніх збройних конфліктів", - заявили союзники.

Близько 19 тис. південнокорейських військових візьмуть участь у навчаннях, які відбуватимуться паралельно із навчаннями з цивільної оборони та евакуації. Вони включатимуть програми, засновані на сценаріях ядерної атаки КНДР.

Американські військові не підтвердили кількість американських військовослужбовців, які братимуть участь у навчаннях, і не повідомили, чи будуть задіяні американські стратегічні активи.

"США останніми місяцями збільшили регіональне розгортання бомбардувальників далекого радіусу дії, підводних човнів і авіаносних ударних груп для тренувань з південнокорейськими і японськими силами. Ці навчання можуть спровокувати войовничу реакцію Північної Кореї, яка хизується своєю зростаючою програмою озброєнь і висловлює усні погрози ядерних конфліктів проти Вашингтона та Сеула", - йдеться у повідомленні.

Раніше цього місяця північнокорейський лідер Кім Чен Ин влаштував грандіозну церемонію у Пхеньяні з нагоди передачі 250 ракетних пускових установок, здатних нести ядерну зброю, передовим військовим частинам. Він закликав до невпинного розширення ядерної програми своїх збройних сил.

За поширення відео про життя у Південній Кореї мешканцям Північної Кореї загрожує страта. Страти широко застосовуються режимом країни за дії, що не виправдовують смертної кари.

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея розпочала з США масштабні військові навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі