понеділок, 24 квітня 2023 08:35

Південна Корея готується до війни й розробляє нову балістичну зброю

Південна Корея готується до війни й розробляє нову балістичну зброю
Цим проєктом має бути здобуто можливість завдавати швидкого та точного удару по головних загрозах на початку війни. Фото: pixabay.com

Південна Корея планує розробити високоточну керовану ракету великої дальності нового покоління до 2032 року.

На втілення проєкту вже виділили $1,17 млрд, пише Janes.

"Адміністрація з питань оборонних закупівель Південної Кореї оголосила про розробку покращеної версії корейської тактичної ракети земля-земля. Цим проєктом країна планує здобути можливість завдавати точних ударів по головних загрозах у разі початку війни. Також планують покращити спроможність розробляти керовані ракети для швидких і точних ударів", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадян КНДР страчують за відео про Південну Корею

Поки що невідомо, яка саме оборонна компанія займатиметься розробкою ракетної системи. У таємниці також тримають її детальні характеристики.

20 квітня президент Південної Кореї Юн Сук Єль уперше назвав умову для передачі зброї Україні. Він заявив, що Південна Корея зможе розширити свою підтримку Києву, вийшовши за рамки гуманітарної та економічної допомоги, "якщо Україна зазнає великомасштабного нападу на мирних громадян".

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея готується до війни й розробляє нову балістичну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі