середа, 19 квітня 2023 07:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Південна Корея вперше назвала умову для передачі зброї Україні

Південна Корея вперше назвала умову для передачі зброї Україні
Президент Південної Кореї вперше назвав умови надання Україні озброєння. Фото: pixabay.com

Якщо Україна зазнає великомасштабного нападу на мирних громадян, Південна Корея розширить свою підтримку Києву, вийшовши за межі гуманітарної та економічної допомоги.

Таким чином президент країни Юн Сок Єль вперше назвав умови надання Україні озброєння, пише Reuters. Напередодні державного візиту до США він сказав, що південнокорейський уряд вивчає засоби захисту та відновлення України, так само, як Південна Корея отримувала міжнародну допомогу після Корейської війни 1950-1953 років.

"Якщо виникне ситуація, з якою міжнародна спільнота не зможе змиритися. Наприклад, великомасштабний напад на мирних жителів, різанина або серйозне порушення законів війни, нам буде важко наполягати лише на гуманітарній чи фінансовій підтримці", – заявив президент Південної Кореї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони сказав, чому Ізраїль не допомагає Україні зброєю

Не може бути обмежень щодо підтримки захисту та відновлення країни, котра зазнала незаконного вторгнення відповідно до міжнародного та внутрішньодержавного права, наголосив він.

На зустрічі лідери "Великої сімки" обговорювали, що Москва може піти на будь-який крок у разі звільнення Україною Криму. А також, що Києву потрібно більше зброї, щоб провести успішніший контрнаступ. Колишні зеки та члени ПВК "Вагнер" зізналися, що вбивали цивільних та, зокрема, дітей на Донбасі. З витоків документів Пентагону знаємо, що Єгипет хотів постачати снаряди Росії, але під тиском США вирішив постачати Україні.

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея вперше назвала умову для передачі зброї Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі