вівторок, 18 квітня 2023 12:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Міністр оборони сказав, чому Ізраїль не допомагає Україні зброєю

Міністр оборони сказав, чому Ізраїль не допомагає Україні зброєю
Ізраїль має багато проросійського населення, яке впливає на політику країни через партії. Фото: pixabay.com

Міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, чому Ізраїль не допомагає Україні зброєю.

Із цією країною ще треба вести дискусію та проводити агітацію, розказав він 18 квітня в ефірі інформаційного марафону, передає Gazeta.ua.

"Політики ухвалюють рішення, виходячи з ситуації всередині. Проросійського населення в Ізраїлі достатньо. І відповідно, їхні партії відтанцьовують ці речі. Тому вони знаходять будь-які причини. Пояснюють, що відкрита допомога Україні означатиме руйнування балансу всередині країни і наражатиме її на ризики", – сказав він.

Україна чекає рішення Ізраїлю щодо надання допомоги у захисті неба. Зокрема, Київ передав уряду Ізраїлю список оборонних потреб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена прокоментували "таємні поставки" египетської зброї до РФ

Торік 24 жовтня президент Володимир Зеленський закликав Ізраїль допомогти Україні і визначитися зі стороною у війні. 12 лютого посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський висловив думку, що система протиповітряної оборони "Залізний купол" не підходить для України.

Наразі українська та ізраїльська сторони ведуть діалог про адаптацію в Україні системи раннього оповіщення про повітряну тривогу.

Ізраїль не ухвалював рішення щодо передачі Києву летальної зброї. Країна вирішила допомогти Україні у гуманітарних питаннях, цивільній обороні, системі оповіщення.

У "злитих" документах Сполучених Штатів Америки нібито йшлося, що Ізраїль розгляне можливість надання летального озброєння Києву, якщо посилиться тиск з боку Вашингтона або ж у разі погіршення зв'язків із Росією. Але рішення про передачу смертоносної зброї не було. Уряд країни його не ухвалював.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони сказав, чому Ізраїль не допомагає Україні зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі