середа, 09 березня 2022 18:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Після відмови від російської: США закликають інші країни використовувати резерви нафти

Після відмови від російської: США закликають інші країни використовувати резерви нафти
США закликає інші країни збільшити видобуток нафти. Фото: "Новинарня"

Заступник радника з національної безпеки США Даліп Сінгх закликав виробників нафти використовувати резерви. Він заявив, що оскільки Штати продовжують застосовувати санкції проти РФ через її вторгнення в Україну, "настав час" збільшити пропозицію.

Сінгх вказав на недавню розмову президента Джо Байдена з королем Саудівської Аравії Салманом як на один зі способів, яким Америка прагне збільшити виробництво. Про це повідомляє CNN.

"Ми хочемо більше поставок у світі, більше поставок нафти. Ми хочемо цього від виробників, у яких є вільні потужності. Вони складають від 3 до 4 мільйонів барелів на день вільних потужностей. У Саудівській Аравії є частина цих резервних потужностей", - сказав заступник радника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралійські нафтові компанії йдуть з РФ

Сінгх додав, що у них "є виробничі потужності будинку".

"У приватних виробників є договори оренди, дозволи, ціновий сигнал для збільшення виробництва, вони працюють з Волл-стріт, щоб інвестувати в енергетичну безпеку Америки. Ми хочемо, щоб це сталося. А для тих країн, у яких є стратегічні запаси нафти, таких запасів по всьому світу 1,5 мільярда, настав час їх використовувати", - сказав він.

Сполучені штати Америки заборонили весь імпорт російської нафти і газу.

Після США свою заяву оприлюднив уряд Великої Британії. Вони мають намір припинити імпорт російської нафти до кінця 2022 року. На даний момент російські поставки складають 8% загального імпорту до Британії, а 18% британського дизельного палива надходить з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Після відмови від російської: США закликають інші країни використовувати резерви нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі