середа, 14 серпня 2024 15:38

Підрив "Північного потоку": у Німеччині і Польщі зробили заяви про підозрюваних українців

Підрив "Північного потоку": у Німеччині і Польщі зробили заяви про підозрюваних українців
Витік газу з трубопроводу "Північний потік". Фото: @forsvaretdk

У справі про підрив газопроводу "Північний потік" федеральний генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав ордер на арешт підозрюваного громадянина України.

Тим часом речниця генерального прокурора Польщі Анна Адам'як сказала, що підозрюваний виїхав з Польщі до України. Про це повідомили Tagesschau і Onet.

За версією німецького слідства, йдеться про громадянина України, який нібито останнім часом перебував у Польщі. Також підозрюють ще двох українців. Вони, за версією слідства, брали участь у підриві як водолази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ збили ворожий Су-34 у Курській області

Польська прокуратура підтвердила, що від німецької сторони було отримано європейський ордер на арешт (EAW) у цій справі.

"Чоловік перетнув польсько-український кордон на початку липня", - сказала Анна Адам'як.

Також сказала, що Німеччина видала ордер на арешт дайвера, але його не було у базі розшукуваних осіб, якою користується Прикордонна служба, а це означає, що німецька сторона не вносила туди його дані.

Наприкінці вересня 2022 року вимірювальні сейсмологічні станції у Швеції і Данії зафіксували потужні підводні вибухи на маршрутах газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2". Росіяни заявили про "безпрецедентні" руйнування.

"Північний потік" - газопровід із Російської Федерації до Німеччини. Газопровід проходить територією РФ, Швеції, Данії і Німеччини. Його довжина близько 1224 км.

Зараз ви читаєте новину «Підрив "Північного потоку": у Німеччині і Польщі зробили заяви про підозрюваних українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі