субота, 12 грудня 2020 09:00

Підліток розстріляв однокласників

Підліток розстріляв однокласників
Арешт Майкла Карніла / Reuters

12 грудня 1997-го 14-річного школяра Майкла Карніл в США судили як повнолітнього за розстріл однокласників в середній школі в Вест-Падьюке. Стрілянину він вчинив 1 грудня. Карніл витягнув пістолет і зробив 11 пострілів в групу школярів. Загинули 3-є учнів, ще 5-ро були поранені.

Карніл був звичайним підлітком з хорошої сім'ї. Не був надто популярним чи пригнобленим. 1 грудня, коли старша сестра Келлі везла його в школу, сказав їй, що згорток у коці в нього на колінах - опора для шкільного проекту. Насправді там було 2 гвинтівки і 2 дробовика. Крім цього, у Карніла був пістолет 22-го калібру. Усю зброю вкрав з гаража сусіда кілька тижнів перед цим.

Прийшовши в школу, Карніл підійшов до місця молитовних зборів, зарядив пістолет і методично вистрілив у 8 учнів з відстані 3 м. Під час стрілянини однокласник Бен Стронг переконав Карніла кинути зброю і утримував його, поки директор не скрутив стрільця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопець запросив двох дівчат у гості й відкрив стрілянину: що відомо

Коли хлопця запитали, що спонукало піти на вбивство, тільки плакав і просив страти. Пізніше заявив, що надихнув фільм "Баскетбольні щоденники" з Леонардо ді Капріо в головній ролі.

Сім'ї жертв подали позов на $130 млн проти 21 розважальної компанії за їх роль в трагедії. Серед тих, кому пред'явили позов, творці відеоігор Quake і Doom. За словами позивачів, Карніл навчився влучно стріляти з ігор.

Попри те, що Карніла судили як дорослого, вік зробив його непридатним для страти. Він визнав себе винним і психічно хворим. Засудили вбивцю до довічного ув'язнення з можливістю умовно-дострокового звільнення через 25 років.

Зараз ви читаєте новину «Підліток розстріляв однокласників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі