четвер, 03 лютого 2022 01:19

"Перекидання військ має оборонний і пропорційний характер" - генсек НАТО

"Перекидання військ має оборонний і пропорційний характер" - генсек НАТО
США перекинуть додаткові війська до Польщі та Румунії. Фото: slovoidilo.ua

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг позитивно оцінив розгортання додаткових військ США у Східній Європі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готові будь-якої миті" - США про розгортання своїх військ у Східній Європі

"Це потужний сигнал відповідального підходу США, і (цей крок — ред.) здійснюватиметься поряд з іншим внеском США у нашу спільну безпеку, включаючи 8,5 тис. військових, які перебувають у стані підвищеної готовності, для сил швидкого реагування НАТО, та авіаносну ударну групу на чолі з авіаносцем Harry S. Truman, під командуванням НАТО, у Середземному морі", — наводять західні ЗМІ уривки із заяви Столтенберга.

"Перекидання (військ — ред.) має оборонний і пропорційний характер, і спрямовує ясний сигнал, що НАТО зробить все необхідне для захисту та оборони всіх союзників по альянсу", — додав він.

Президент США Джо Байден раніше заявив, що має намір "у недалекій перспективі" направити додаткових військових на територію країн НАТО у Східній Європі.

Пентагон тим часом привів у підвищену боєготовність 8500 тис. військовослужбовців для можливого розгортання в країнах НАТО у Східній Європі. Більша частина з них долучиться до сил швидкого реагування Альянсу.

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі підтвердив інформацію ЗМІ про те, що найближчим часом США перекинуть додаткові війська до Польщі та Румунії.

Зараз ви читаєте новину «"Перекидання військ має оборонний і пропорційний характер" - генсек НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі