субота, 18 грудня 2021 00:23

Переговори Донфрід  щодо України були продуктивними – Держдеп

Переговори Донфрід  щодо України були продуктивними – Держдеп
Фото: flickr.com

Держдепартамент США вважає "продуктивними" переговори щодо ситуації навколо України помічниці держсекретаря США Карен Донфрід. Йдеться про її візитидо України, Росії та Бельгії.

Про це заявила заступниця речника Держдепартаменту США Джаліна Портер під час телефонного пресбрифінгу в Вашингтоні, повідомляє Укрінформ.

"Помічниця держсекретаря США, голова Бюро в питаннях Європи та Євразії доктор Карен Донфрід повернулася сьогодні з візитів до Києва, Москви й Брюсселя. Її поїздка була продуктивною", - зауважила представниця зовнішньополітичного відомства США.

Вона підкреслила, що європейське турне Донфрід стало додатковою можливістю підтвердити підтримку України та закликати Росію до деескалації. Також це надало можливість "тісної координації (Сполучених Штатів – ред.) із союзниками по НАТО та партнерами в ЄС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО - це вибір України: Зеленський приїхав у штаб-квартиру Альянсу

У Держдепі нагадали, що під час зустрічі з представникми української влади вона, зокрема, підтвердила принцип, якого дотримується адміністрація Байдена "ніяких рішень або дискусій про Україну без України".

У Росії Донфрід висловила підтримку США суверенітету й територіальній цілісності України та передала російській стороні, що будь-яка ескалація призведе до "серйозних наслідків" для РФ.

Після цього Донфрід зустрілася із союзниками й партнерами США по НАТО і ЄС у Брюсселі. Вона розповіла про зміст переговорів у Києві й Москві, а також обговорила наступні кроки щодо реагування на дії РФ і підтвердила наміри США підтримувати тісну координацію з європейськими країнами в цьому питанні.

Міністерство закордонних справ Росії 17 грудня опублікувало проєкт договору про так звані "гарантії безпеки", які Володимир Путін вимагає від НАТО. Проєкт Москва передала Вашингтону.

Речниця Білого Дому Джен Псакі заявила, що Сполучені Штати не почнуть консультації з питання безпеки в Європі без європейських союзників і партнерів.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс розглядає можливість діалогу з РФ щодо цього питання, але будь-який діалог має включати занепокоєння Альянсу та позицію України.

Зараз ви читаєте новину «Переговори Донфрід  щодо України були продуктивними – Держдеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі