субота, 09 березня 2024 13:04

Передача ракет Taurus: Україна виконає умови Німеччини

Передача ракет Taurus: Україна виконає умови Німеччини
Німеччина досі не ухвалила рішення про передачу Україні ракет Taurus. Фото: tsn.ua

У випадку, якщо Німеччина надасть Україні далекобійні ракети Taurus за умови, що вони не вражатимуть цілі на території РФ, українці дотримуватимуться цієї вимоги.

Однак, не всі союзники, які передають зброю Україні, ставлять такі обмеження, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. Його цитує The Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дайте Україні "товсті" ракети - американські конгресмени офіційно звернулись до Пентагону

Водночас він зазначив, що своєю відмовою надати Україні ракети Taurus канцлер ФРН Олаф Шольц може залишити німецьку оборонну промисловість без замовлень. Про це секретар РНБО сказав у коментарі "Українському радіо".

"Якщо ж Шольц хоче завалити свою промисловість, залишити бізнес Німеччини без замовлень, то він далі може робити вигляд, що ми когось будемо атакувати. Ми захищаємо свою землю і звільняємо тільки її, в нас немає зазіхань на землю Росії і ми до них не приходили", - наголосив Данілов.

Жодного політичного рішення про відправку крилатих ракет Taurus в Україну не прийнято. Це чітко сказано у злитій розмові офіцерів Бундесверу, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

В Україну не передадуть далекобійні ракети Taurus, якщо німецькі військові знадобляться для допомоги в їхній експлуатації, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Зараз ви читаєте новину «Передача ракет Taurus: Україна виконає умови Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі