четвер, 05 жовтня 2023 22:40

Пентагон анонсував наступне засідання "Рамштайну"

Пентагон анонсував наступне засідання "Рамштайну"
Засідання "Рамштайну" відбудеться в Брюсселі 10 жовтня. Фото: Reuters

Чергове засідання контактної групи у форматі "Рамштайн" відбудеться в Брюсселі 10 жовтня.

На нього приїдуть глава Пентагону Ллойд Остін та новий глава Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун, повідомляє прес-служба Пентагона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 3 тис. годин за штурвалом літака: США затвердили заміну генералу Міллі

Участь у засіданні "Рамштайну" візьмуть міністри оборони та старші військові чиновники з майже 50 країн. Планують обговорити поточну ситуацію в Україні та забезпечення українців засобами, необхідними для захисту суверенної території.

Глава Пентагону иакож візьме участь у зустрічі міністрів оборони НАТО, яка відбудеться 12 жовтня в штаб-квартирі Альянсу.

Зу́стрічі у форма́ті "Рамштайн" - це серія дипломатичних зустрічей міністрів оборони кількох десятків країн світу. Вони відбуваються з метою синхронізації та прискорення надання військової зброї Україні для протистояння російському вторгненню та обговорення питань підтримки України після закінчення війни.

Зустрічі отримали назву за місце проведення першої - на базі Повітряних сил США "Рамштайн" у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах, що у федеральній землі Рейнланд-Пфальц. Надалі зустрічі відбувалися в різних форматах та в різних місцях.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон анонсував наступне засідання "Рамштайну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі