пʼятниця, 08 березня 2024 10:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Партнерам слід направити до України тренувальні місії - Кулеба

Партнерам слід направити до України тренувальні місії - Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до партнерів. Фото: gettyimages.com

Західні союзники мають збільшити та пришвидшити підтримку України.

Окрім того, у разі необхідності слід направити свої тренувальні місії. Про це під час виступу на відеоконференції міністрів закордонних справ та оборони країн-союзників щодо підтримки України заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє "Європейська правда".

Український міністр закликав учасників зустрічі ухвалювати рішення, керуючись двома правилами: швидше і більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи будуть американські військові в Україні - Байден зробив заяву

Він також наголосив на необхідності виробляти та закуповувати більше боєприпасів та ракет для України, створювати можливості для ремонту пошкодженої техніки на території країни.

"Якщо ефективніше і більше українських військовослужбовців можна тренувати в Україні, а не за кордоном, значить потрібні саме такі рішення", - сказав Кулеба.

Він також наголосив на необхідності якнайшвидшого нарощування темпів виробництва зброї в Європі, щоб задовольнити потреби України та європейських партнерів.

Окрім того, Кулеба закликав партнерів усунути всі перешкоди для розвитку та налагодження співпраці європейських оборонних індустрій. А також виділити всі необхідні ресурси задля створення нових виробничих потужностей.

Президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з парламентськими партіями заявив, що відправлення військ в Україну можливе, якщо російські окупанти прорвуться на Київ чи Одесу.

Видання L'Independant пише, що Макрон показував парламентарям карти можливих напрямків ударів росіян по Україні. Він згадав сценарій, який може ініціювати інтервенцію: просування фронту у бік Одеси або у бік Києва.

Зараз ви читаєте новину «Партнерам слід направити до України тренувальні місії - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі