середа, 07 серпня 2024 09:02

Пакистанець готував замах на Трампа та інших політиків - ЗМІ

Пакистанець готував замах на Трампа та інших політиків - ЗМІ
Асіфа Мерчанта підозрюють в організації замахів. Фото: Bloomberg

46-річного пакистанця Асіфа Мерчанта звинуватили у спробі вбивства американських політиків.

Федеральні прокурори заявили, що він має зв'язки з Іраном, пише Bloomberg.

Він після перебування в Ірані у квітні приїхав до США і зв'язався з особою, яка могла б допомогти йому в реалізації змови. Це вказано у кримінальному позові, поданому до федерального суду в Брукліні, штат Нью-Йорк.

Мерчант нібито планував вбити кандидата у президенти США Дональда Трампа. Про це розповіла знайома з цією справою особа, яка говорила на умовах анонімності. Ця справа не є публічною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Момент замаху на Трампа показали з іншого ракурсу: відео

Немає жодних доказів того, що план Мерчанта мав зв'язок із замахом на Трампа у Пенсильванії.

Міністерство закордонних справ Пакистану повідомило, що підтримує зв'язок з офіційними особами США з приводу цієї справи. Там чекають на подальші подробиці. Місія Ірану в ООН заявила, що "не отримувала жодних повідомлень з цього приводу від уряду США".

Суддя Лоїс Блум у Брукліні постановила Мерчанта утримувати його під вартою без права на заставу. Вона сказала, що підозрюваний становить "серйозну" загрозу для США і є ризик втечі з країни.

На колишнього президента США та одного з кандидатів на крісло нового президента США Дональда Трампа напали під час його виступу в штаті Пенсільванія.

Ще одна людина із присутніх на мітингу загинула. Стрільця, яким виявився 20-річний Томас Метью Крукс, було ліквідовано.

Зараз ви читаєте новину «Пакистанець готував замах на Трампа та інших політиків - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі