вівторок, 04 квітня 2023 10:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Ордер на арешт Путіна в Угорщині вважають "символічним"

Ордер на арешт Путіна в Угорщині вважають "символічним"
Президент Росії Володимир Путін. Фото: facebook.com/MIDRussia

В Угорщині вважають, що ордер Міжнародного кримінального суду на арешт президента Росії Володимира Путіна є символічним.

Будапешт впевнений, що він не пришвидшить закінчення війни в України. Про це заявив заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ країни Левенте Модьор в коментарі "Суспільному".

"Ми переконані, що символічні дії не наблизять завершення цієї війни. Я думаю, що цей конкретний випадок (ордер МКС на арешт Путіна. – Gazeta.ua), скоріше символічний. Тому що, очевидно, російський президент не поїде в жодну країну, де його можуть заарештувати. Отже, це лише символічне повідомлення", – сказав Модьор.

Він зазначив, що Угорщина зосереджується на наданні "відчутної допомоги" Україні. За його словами, йдеться про спроби покращити життя українських дітей в Угорщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина неочікувано загриміла до списку "недружніх країн" для РФ

"Ми зосереджені на цьому, а не іншому виді символічної війни, яку веде Євросоюз", – заявив Модьор.

На запитання, чи потрібно переслідувати Путіна в суді, дипломат відповів, що усі відповідальні за воєнні злочини повинні відповідати.

"Ця позиція Угорщини стосується всіх випадків, незалежно від національності, країни чи будь-якої приналежності. Ми переконані, що врешті-решт справедливість перемагає. Можливо, у більш довгостроковій перспективі, ніж у короткостроковій", - заявив Модьор.

Нещодавно в адміністрації прем'єра Угорщини Віктора Орбана заявили, що попри ордер на арешт Володимира Путіна, в Угорщині не стануть арештовувати російського лідера, якщо він приїде в країну.

17 березеня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Зараз ви читаєте новину «Ордер на арешт Путіна в Угорщині вважають "символічним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі