середа, 21 серпня 2024 11:09

Назвали нову найстарішу людину планети

Назвали нову найстарішу людину планети
Наприкінці минулого року Томіко пережила серйозну загрозу для здоров'я після того, як важкий напад грипу змусив літню жінку боротися за своє життя. Фото: Gerontology Research Group

Новою найстарішою людиною та жінкою у світі після смерті Марії Браньяс Морери, яка пішла з життя 19 серпня, офіційно стала 116-річна Томіко Ітоока з Японії.

Томіко народилася 23 травня 1908 року в місті Осака, повідомляє Daily Star.

"Вона є другою з трьох дітей. У віці 20 років вийшла заміж і виховала чотирьох дітей - двох дочок і двох синів. Під час Другої світової жінка керувала японським представництвом текстильної фабрики свого чоловіка, поєднуючи роботу там із самостійним вихованням дітей", - сказано в повідомленні.

Її чоловік помер 1979 року, після цього Томіко жила сама в його рідному місті в префектурі Нара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла найстаріша жінка у світі

Протягом наступних кількох десятиліть жінка часто займалася альпінізмом і підкорила такі легендарні гори, як Нідзьо та Онтаке. Найбільшим фізичним досягненням стало подолання довгих кам'яних сходів храму Ашія у віці 100 років без палиці.

У квітні цьогоріч найстарішим чоловіком у світі став 111-річний Джон Альфред Тіннісвуд з Англії. Своє довголіття він вважає чистим везінням.

80 мешканцям містечка Аччіаролі на південному узбережжі Італії виповнилося 100 і більше років. Населення міста - 700 осіб. Усі довгожителі мають незначні проблеми зі здоров'ям. Цей феномен привернув увагу вчених.

Зараз ви читаєте новину «Назвали нову найстарішу людину планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі