четвер, 16 червня 2022 06:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Оборонну допомогу Україні надають понад 40 країн - Блінкен

Оборонну допомогу Україні надають понад 40 країн - Блінкен
Держсекретар Америки Ентоні Блінкен. Фото: twitter.com/SecBlinken

Підтримку України у сфері оборони забезпечують понад 40 держав. Серед них і Сполучені Штати Америки.

Про це заявив держсекретаря США Ентоні Блінкен з нагоди виділення Білим домом $1 млрд на військову допомогу ЗСУ, пише Укрінформ.

"Допомога у сфері безпеки з боку США й понад 40 союзників і партнерів продовжують посилювати позиції України щодо захисту її незалежності, суверенітету й територіальної цілісності", - ідеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рамштайн-3: ми не можемо втратити темп

На думку Блінкена, наявна допомога Україні сприяє забезпеченню її перемоги на полі бою, а також зміцненню позицій за столом переговорів.

Він нагадав, що США та інші держави запровадили потужні санкції проти Росії, посилили стримування й оборону НАТО на східному фланзі й надали "історичний рівень військової та іншої допомоги Україні", яка мужньо захищає свою територію і свободу.

15 червня президент США Джо Байден оголосив про надання нової військової допомоги для України в розмірі $1 млрд. Також він розмовляв із президентом Володимиром Зеленським і поінформував його про виділення нової військової допомоги ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Оборонну допомогу Україні надають понад 40 країн - Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі