четвер, 08 жовтня 2020 15:56

Виявили незаконні цвинтарі ненароджених дітей з іменами матерів на трунах

Виявили незаконні цвинтарі ненароджених дітей з іменами матерів на трунах
Так зване поле ангелів на цвинтарі в Римі / The Guardian

Понад 100 італійок подали колективний позов у прокуратуру, щоб розслідувати, хто стоїть за похованнями ненароджених дітей у могилах, позначених іменами матерів, на кладовищі в Римі.

Історія стала відома, після того як одна з жінок прочитала в місцевій газеті про так звані поля ангелів. Жінка виявила дерев'яний хрест, на якому було її ім'я, та дату поховання плода. Про це пише британська The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мексиканки борються за право на аборти

Згодом жінка опублікувала пост в Facebook. Понад 100 жінок зібралися для колективного позову. Попри те, що аборти легальні з 1978-го, в країні є їхні активні противники. Відтак група активістів з організації "Захистити жінку" подала позов у прокуратуру, заявивши про порушення права людини і недоторканність приватного життя.

На цвинтарі "Перші двері" в Римі, виявилося, існують дві секції, де розміщено сотні могил з останками плодів від 2012-го. Деякі старі дерев'яні хрести покладено на землю, що свідчить, що ховають повторно на тих же місцях.

36-річна Франческа сказала, що мало не зомліла, виявивши в пресі фото з останками її ненародженої дочки з її іменем на хресті. Вона перервала вагітність через 6 місяців після того, як сказали, що плід має вади і навряд чи виживе до кінця терміну вагітності. Лікарня погодилася на аборт у вересні 2019-го. Жінка не дала згоди на похорон. В Італії плоди вагітних можуть бути поховані, але тільки з дозволу матері.

"Після величезногоболю від втрати дочки виявити цей жах було дико. Я не раз запитувала в лікарні, що сталося з плодом. Вони змусили мене повірити, що викинули. Але натомість поховали з символом хреста, якого не визнаю, і з моїм іменем на ньому", - сказала Франческа.

Лікарня в Римі, де жінка зробила аборт, відмовилася від відповідальності. У заяві лікарі кажуть, що останки плодів ідентифікують іменем матерів для оформлення дозволів на транспортування і захоронення. Ці дані потім передають фірмі з надання громадських послуг, яка управляє римськими кладовищами - Ama. Подальші дії, пов'язані з транспортуванням, обробкою і похованням плоду, є компетенцією Ama. Там теж відмовилися від відповідальності, заявивши, що проводять похорони тільки за вказівкою органів охорони здоров'я.

Колишній міністр охорони здоров'я Лівія Турко переконана, що італійські групи, які виступають проти абортів, стоять за практикою розголошення імен матерів. Католицькі та крайні праві групи наполягають на створенні "полів ангелів".

Зараз ви читаєте новину «Виявили незаконні цвинтарі ненароджених дітей з іменами матерів на трунах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі