пʼятниця, 10 вересня 2021 23:25

Нуланд прокоментувала можливу участь США в нормандському процесі

Нуланд прокоментувала можливу участь США в нормандському процесі
Нуланд: США готові допомагати Україні. Фото: Reuters

Сполучені Штати готові долучитися до нормандського процесу.

"Ми готові знову долучитися будь-яким чином – чи то безпосередньо до нормандського формату, чи паралельно підтримувати процес", - заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд під час форуму "Ялтинська європейська стратегія" (YES), повідомляє Європейська правда.

США не є учасником Нормандського формату, намагаючись інакше сприяти вирішенню конфлікту. Втім, цей формат став буксувати, і неодноразово піднімалося питання долучення до цих переговорів і США, нагадала представниця Вашингтону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тривають інтенсивні консультації": Арестович розповів про залучення США до "нормандського формату"

Водночас Сполучені Штати зберігатимуть санкції проти Росії, пов'язані з окупацією Криму й частини території на сході України, "доки не буде усунена причина, за якою вони були запроваджені", додала Нуланд. Крім того Вашингтон продовжуватиме надавати оборонну підтримку України.

Президент Володимир Зеленський підтримує ідею залучення до переговорів у "нормандському форматі" США, Великої Британії і Канади. Але для врегулювання конфлікту на Донбасі формат ведення переговорів з Росією треба змінювати. За словами Зеленського, у новому форматі можна було б обговорювати не лише питання щодо врегулювання російської агресії на Донбасі і повернення окупованого Криму, але й ситуацію з газопроводом "Північний потік-2".

Зараз ви читаєте новину «Нуланд прокоментувала можливу участь США в нормандському процесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі