середа, 23 грудня 2020 08:06

Новий штам коронавірусу знайшли у Бразилії задовго до ситуації в Лондоні

Новий штам коронавірусу знайшли у Бразилії задовго до ситуації в Лондоні
У світі нараховують щонайменше 23 варіації SARS-CoV-2. Фото: pixabay.com

Виявлений у Великобританії новий штам коронавірусу, який вирізняється особливо швидким поширенням, вперше зафіксували 8 місяців тому у Бразилії.

Мутація N501Y у шиповидному білку є однією з найбільш значущих, адже саме вона підвищує заразність, пише The Sun.

"Мінімум 2 мутації у новому варіанті, N501Y з квітня 2020-го у Бразилії та 69-70del з січня-лютого у Таїланді та Німеччині, вже циркулювали у світі до об'єднання у цей новий варіант", - заявив вірусолог Лестерського університету Джуліан Танг.

Наразі у світі нараховують щонайменше 23 варіації SARS-CoV-2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий штам коронавірусу: авіасполучення з Великобританією припинило 22 країни

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що у країні підтверджено новий генетично мутований вид коронавірусу, який може бути на 70% заразнішим. Британський уряд посилив карантинні обмеження в Лондоні та на південному сході Англії. Новий штам коронавірусу став широко поширюватися в країні з середини листопада. Сам штам був виявлений у вересні. Поки немає доказів того, що ця мутація призводить до більшої смертності або впливає на дію вакцин та лікування.

Зараз ви читаєте новину «Новий штам коронавірусу знайшли у Бразилії задовго до ситуації в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі