середа, 09 жовтня 2019 17:00

Новинний сайт Європарламенту виявився російським фейком

Сайт, який є нібито щомісячним новинним журналом Європейського парламенту, виявився фейковим. Новини, які на ньому представлені, виявились матеріалами російського пропагандистського мовника RT.

Про це повідомляє матеріал сайту Euvsdisinfo.

Оперативна група зі стратегічних комунікацій зовнішньополітичної служби ЄС займається спростуванням кремлівської пропаганди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Корисний ідіот" - як відреагувала мережа на примирення Винника з росіянами

Сайт має назву EP Today – скорочено від "Європейський парламент сьогодні". Фейковий сайт використовує офіційну назву без юридичного дозволу.

Європейський парламент зв'язувався з EP Today у вересні цьогоріч щодо несанкціонованого використання назви установи та запропонував шляхи виправлення ситуації та припинення введення в оману громадськості.

Автор: скріншот
  Скріншот фейкового сайту Європарламенту
Скріншот фейкового сайту Європарламенту

На сторінці EP Today вказують, що сайт призначений лише для членів Європарламенту. Але понад 99% статтей неоригінальні. А з жовтня 2018-го 47% матеріалів на сайті є точними копіями матеріалів RT.

"Найчастіше вся домашня сторінка заповнена точними копіями статей RT. Одна і та ж стаття може навіть з'являтися кілька разів на одній сторінці", - йдеться у матеріалі.

Сторінка має 145 тис. підписників у Facebook і 6 тис. - у Twitter. Публікує щодня близько 25 статей.

За 2 роки публікацій лише 25 матеріалів належать членам Європарламенту.

Речниця президента України Юлія Мендель вибачилась за неправильне написання назви столиці України англійською мовою у мікроблозі у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Новинний сайт Європарламенту виявився російським фейком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі