субота, 02 вересня 2023 15:06

Нобелівський фонд після шквалу критики скасував запрошення для послів РФ, Білорусі та Ірану

Нобелівський фонд після шквалу критики скасував запрошення для послів РФ, Білорусі та Ірану
Нобелівський фонд після хвилі критики вирішив відкликати запрошення на церемонію вручення Нобелівської премії послам Росії, Білорусі та Ірану. Фото: колаж 24 каналу

Нобелівський фонд після хвилі критики вирішив відкликати запрошення на церемонію вручення Нобелівської премії послам Росії, Білорусі та Ірану.

Там констатували, що рішення запросити усіх послів на церемонію "викликало бурхливу реакцію". Про це повідомляється в офіційній заяві фонду.

"Тому правління Нобелівського фонду вирішило повторити торішній виняток зі звичайної практики – не запрошувати послів Росії, Білорусі та Ірану на церемонію вручення Нобелівської премії у Стокгольмі", – йдеться у тексті заяви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП розчаровані лауреатами Нобелівської премії миру

Водночас всі посли будуть запрошені на церемонію в Осло.

Нобелівський фонд також зазначив, що вважає важливим і правильним поширювати цінності та ідеї, за які виступає Нобелівська премія. Зокрема торік премію миру присудили правозахисникам з Росії, Білорусі та України. Але там зазначили, що у рішенні із запрошенням послів врахували гостру реакцію у Швеції.

Через запрошення посла Росії на бенкет із нагоди вручення Нобелівських премій у Стокгольмі політики Швеції почали висловлювати жорстку критику.

Деякі планували бойкотувати захід. Про це повідомляє Aftonbladet.

Зокрема, кілька лідерів опозиційних партій скасували свої запрошення, а представники уряду розглядали можливість відмовитися від участі у заході.

Зараз ви читаєте новину «Нобелівський фонд після шквалу критики скасував запрошення для послів РФ, Білорусі та Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі