понеділок, 12 вересня 2022 16:28

Nissan не відновлюватиме випуск автомобілів у Росії

Nissan не відновлюватиме випуск автомобілів у Росії
Японський виробник Nissan не буде відновлювати випуск автомобілів у Росії. Фото: pixabay.com

Японський автогігант Nissan відмовився відновлювати роботу заводу зі складання авто в Санкт-Петербурзі.

Зупинили випускати авто ще на три місяці – до кінця грудня. Російський завод японського виробника простоює після початку вторгнення в Україну. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один автогігант продає завод і йде з Росії

"Виробництво в Санкт-Петербурзі зупинено до кінця грудня. Працівників проінформували. Ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією і вживемо необхідних заходів", – сказав представник Nissan.

Завод на території Російської Федерації мав відновити роботу наприкінці вересня. Зупинення роботи заводу Nissan пов'язано з труднощами з отриманням запчастин з Європи і Японії, повідомила щоденна газета Nikkei.

У березні компанія Nissan вирішила закрити завод з виробництва автомобілів у Санкт-Петербурзі. Це коштувало компанії 52,6 млрд єн ($499 млн) прибутку. З них – 15,2 млрд єн через вплив на власний бізнес Nissan і 37,4 млрд єн через партнерство з Renault.

Також Nissan зупинив експорт автомобілів до РФ. Окрім того, автовиробник створив фонд у розмірі €2,5 млн для подолання гуманітарної кризи в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Nissan не відновлюватиме випуск автомобілів у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі