понеділок, 12 жовтня 2020 13:07

Німеччина пропонує запровадити персональні санкції проти Лукашенка

Німеччина пропонує запровадити персональні санкції проти Лукашенка
Можливість персональних санкцій проти Лукашенка розглядають в Євросоюзі. Фото: belta.by

Самопроголошеного президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка необхідно включити у санкційний список Європейського Союзу, вважає міністр закордонних справ Німеччини.

Про це з посиланням на Reuters повідомляє "Європейська правда".

Заяву про включення Лукашенка до санкційного списку ЄС очільник МЗС Німеччини Гайко Маас зробив 12 жовтня перед зустріччю з європейськими колегами в Люксембурзі.

"Ми повинні визнати, що з часу нашої останньої зустрічі нічого не покращилось. Режим Лукашенка продовжує здійснювати насильство, ми все ще спостерігаємо арешти мирних демонстрантів", - сказав Маас.

Німецький міністр запропонував переглянути та оновити пакет санкцій і списки осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба розповів, чи розриватиме Україна дипвідносини з Білоруссю

"Лукашенко повинен бути одним із людей у ​​цьому санкційному списку", - додав він.

На зустрічі в Люксембурзі міністри затвердять нові висновки щодо Білорусі. Очікується, що у документах міністри допустять можливість персональних санкцій проти самопроголошеного президента Лукашенка.

1 жовтня представники Європейського Союзу на саміті погодили запровадження санкцій проти представників влади Білорусі. Обмеження набули чинності 5 жовтня. Санкції запровадили проти влади Білорусі, яка відповідальна за фальсифікацію виборів і порушення прав людини.

Водночас Олександр Лукашенко не потрапив до списку санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина пропонує запровадити персональні санкції проти Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі