вівторок, 03 січня 2023 16:21

Німеччина очолила оперативну групу НАТО, але є затримка

Німеччина очолила оперативну групу НАТО, але є затримка
Німеччина очолюватиме об'єднану оперативну групу НАТО протягом року. Фото: eastnews.ua

Питання необхідності продовження терміну керівництва об'єднаною оперативною групою НАТО після 2023 року вивчає міністерство оборони Німеччини.

Є затримки з боку Великої Британії. Вона наступна у черзі на керівництво, передає The Guardian.

Бундесвер прийняв командування оперативною групою Сил швидкого реагування НАТО на 12 місяців. Це вимагає від лідера готовності до роботи протягом 48–72 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО провело військові навчання біля кордонів РФ та Білорусі

Німеччина надасть до 2,7 тис. солдатів.

Джерела кажуть, що Велика Британія зможе ухвалити керівництво на кілька місяців пізніше, ніж планувалося.

Оперативну групу створили після того, як Росія окупувала Крим 2014 року. Після повномасштабного вторгнення Росії до України угрупування розгорнули.

Генсек НАТО Єнс Столтенберґ закликав західних партнерів планувати довгострокову допомогу Україні у війні з РФ. На його думку, Росія не має наміру відмовлятися від своєї головної мети – встановлення контролю над Україною. Успіхи ЗСУ не повинні створювати, можливо, оманливого відчуття швидкої перемоги Києва. Україна досі гостро потребує військової підтримки Заходу, адже Росія поповнила лави військових і готується до продовження війни.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина очолила оперативну групу НАТО, але є затримка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі