субота, 16 березня 2024 13:31

"Не варто дивуватися": віцепрезидент США часів Трампа не підтримав його на виборах

"Не варто дивуватися": віцепрезидент США часів Трампа не підтримав його на виборах
Колишній віцепрезидент США Майк Пенс не підтримує Дональда Трампа на виборах. Фото: gettyimages.com

Колишній віцепрезидент США в адміністрації Дональда Трампа Майк Пенс заявив, що не підтримуватиме його на виборах цього року.

Пенс, який чотири роки був віцепрезидентом у Трампа, публічно порвав з політиком через його роль у заворушеннях у Капітолії 6 січня 2021 року. Про це пише Reuters.

"Не варто дивуватися тому, що я не підтримуватиму Дональда Трампа цього року", - сказав Пенс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США перенесли розгляд справи про шахрайство Трампа

6 січня 2021 року він як віцепрезидент виконував церемоніальну роль голови Сенату і стежив за процедурою сертифікації перемоги Джо Байдена над Трампом на виборах 2020 року.

При цьому Пенс відмовився виконати вказівки Трампа відкласти чи зупинити сертифікацію. Цим він викликав обурення свого колишнього боса. Деякі учасники заворушень навіть кричали: "Повісити Майка Пенса!".

Колишній віцепрезидент розповів, що того дня його життя було в небезпеці, і закликав учасників республіканських праймеріз не голосувати за Трампа.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден має незначну перевагу в один відсотковий пункт над своїм ймовірним опонентом на виборах Дональдом Трампом. Про це свідчать результати опитування Reuters/Ipsos.

Близько 39% зареєстрованих виборців сказали, що проголосували б за демократа Байдена, якби вибори відбулися сьогодні. Ще 38% респондентів обрали б республіканця Трампа.

Зараз ви читаєте новину «"Не варто дивуватися": віцепрезидент США часів Трампа не підтримав його на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі