неділя, 20 березня 2022 18:12

Спецтема: Війна Росії проти України

"Не звикаймо до війни та насильства" - Папа Римський звернувся до світу українською

"Не звикаймо до війни та насильства" - Папа Римський звернувся до світу українською
Папа Римський закликав припинити війну РФ проти України. Фото: twitter.com/Pontifex

Папа Римський Франциск вкотре звернувся до світової спільноти та підтримав Україну у війні, яку веде Російська Федерація.

Він наголосив, що "сповнена насильства агресія проти України не припиняється". Понтифік продублював дописи у Twitter англійською, українською та російською.

"Не припиняється безглузде кровопролиття, де кожного дня здійснюється спустошення та жорстокість. Немає виправдання для цього. Благаю всіх діячів міжнародної спільноти докладати зусилля для того, щоби припинити цю огидну війну", - звернувся він.

Цього тижня ракети та бомби падали на цивільних, літніх людей, дітей, вагітних матерів, підкреслив.

"Усе це – нелюдяне, більше того, це є також святотатством, бо виступає проти сакральності людського життя, яке є понад будь-якими стратегіями", - зауважив Папа Римський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування показало, як українці ставляться до Росії та Білорусі

"Мені приємно знати, що людям, які залишилися під бомбами, не бракує підтримки душпастирів, які в ці трагічні дні життям свідчать Євангеліє милосердя та братерства", - додав понтифік.

Також Папа Римський наголосив, що не варто забувати про жінок і дітей, які без роботи і далеко від своїх чоловіків, можуть стати жертвами суспільних "стерв'ятників".

"Захистімо їх, будь ласка. Будьмо поруч із цим багатостраждальним народом і обіймімо його конкретними зусиллями та молитвою. Прошу вас, не звикаймо до війни та насильства, не втомлюймося великодушно приймати, не лише тепер, але й наступними тижнями та місяцями", - наголосив він.

Папа Римський Франциск відвідав українських дітей-біженців у педіатричній лікарні Bambino Gesu в Римі. Там зараз перебувають 19 дітей, які прибули після початку повномасштабної війни РФ проти України. Загалом їх було близько 50.

Зараз ви читаєте новину «"Не звикаймо до війни та насильства" - Папа Римський звернувся до світу українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі