пʼятниця, 22 березня 2024 01:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Не лише зброя - Захід надіслав Путіну сигнал щодо України

Не лише зброя - Захід надіслав Путіну сигнал щодо України
Начальник Генштабу ЗС Франції генерал Тьєррі Буркгард заявив, що Захід допомагатиме Україні не лише зброєю. Фото: eastnews.ua

Захід не обмежить свою підтримку України лише постачанням зброї.

Росії не варто цього очікувати. Про це сказав начальник Генерального штабу Збройних сил Франції генерал Тьєррі Буркгард на брифінгу після переговорів у Парижі з командувачем збройними силами Швеції генералом Мікаелем Боденом, повідомляє AFP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідея Макрона про відправку військ в Україну зацікавила деякі країни - посол Франції

"Війна закінчиться, коли Росія припинить нападати. Глава Кремля Путін побудував свою операцію на ідеї, що Захід ніколи не піде в Україну, а просто постачатиме зброю. Ми повинні показати йому, що він не зможе використати цю логіку, щоб піти до кінця, тому що ця ідея не є правильною", зазначив Буркгард.

Він зауважив, що війна в Україні стосується європейців, тому що "ми причетні до її наслідків".

"Тому європейці повинні бути здатні йти на ризик, щоб забезпечити безпеку Європи в наступному десятилітті. Намір президента Макрона полягає в тому, щоб дати Путіну зрозуміти, що ми усвідомлюємо, що стоїть на кону в Україні", - пояснив начальник Генштабу Збройних сил Франції.

Президент Франції Емануель Макрон припускав відправку військ в Україну найближчого року.

Зокрема, у ніч на 21 лютого, під час застілля у вузькому колі, Макрон озвучив свою готовність відправити війська в Одесу.

26 лютого він уперше публічно допустив можливість відправки західних військ в Україну. Таку ініціативу підтримали низка країн НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Не лише зброя - Захід надіслав Путіну сигнал щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі