неділя, 20 березня 2022 23:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Не допоможуть навіть гіперзвукові ракети: міністр оборони США прокоментував нове озброєння РФ

Не допоможуть навіть гіперзвукові ракети: міністр оборони США прокоментував нове озброєння РФ
Також є дані, що росіяни набирають для війни в Україні сирійських найманців. Фото: Getty Images

Міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що застосування Росією гіперзвукових ракет суттєвої ролі у війни проти України не відіграє.

Проте Пентагон не буде підтверджувати або спростовувати використання РФ такого виду ракет, повідомляє AFP з посиланням на заяву Остіна.

"Я би не розглядав це суттєву зміну в ході війни. Я гадаю, що причина, чому Путін вдається до цих видів озброєння, полягає в його намаганні відновити наступальний потенціал. І знову ж таки, ми бачили, як він атакує міста і містечка, мирних людей, і ми думаємо, що це буде тривати й надалі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Противник суттєво зменшив присутність в українському повітрі, план по утилізації рашистів не виконаний - Повітряні сили

Остін додав, що російські війська застрягли на своїх позиціях і не можуть просунутися далі. Він зауважив, що українські військові ефективно застосовують види озброєння, яке їм надали західні партнери.

Міністр також зазначив, що в них є дані про набір росіянами сирійських найманців для війни в Україні, але не мають даних, що ці найманці вже з'явились на полі бою.

Россия использовала против Украины гиперзвуковые ракеты на прошедшем неделе. Использование таких ракет могло преследовать как испытание этого оружия, так и для отправки сообщения Западу о российских возможностях.

Зараз ви читаєте новину «Не допоможуть навіть гіперзвукові ракети: міністр оборони США прокоментував нове озброєння РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі