середа, 19 червня 2024 10:35

Назвали найдорожчу в світі компанію

Назвали найдорожчу в світі компанію
Nvidia вважається найбільшим бенефіціаром технології штучного інтелекту. Фото: eastnews.ua

Компанія-виробник чипів Nvidia випередила Microsoft та Apple, ставши найдорожчою компанією в світі.

Nvidia вважається найбільшим бенефіціаром технології штучного інтелекту, пише Bloomberg. Акції компанії зросли до $3,3 трлн, повідомило видання у вівторок.

"Акції компанії зросли на 3,4%. Акції Microsoft, Apple та Nvidia весь місяць змагалися за першу позицію, однак Nvidia обійшла своїх високотехнологічних конкурентів", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple став найдорожчим брендом світу

Nvidia домінує на ринку технологій завдяки затребуваним мікросхемам, які допомагають центрам обробки даних виконувати складні обчислювальні завдання, необхідні для додатків ШІ.

"Компанія є однією з небагатьох фірм, що мали значне зростання доходів від ШІ. Під час останнього закриття торгів акції зросли на понад 160%, додавши до ринкової капіталізації понад 2 трильйони доларів", - йдеться у матеріалі.

Американська корпорація Apple на конференції WWDC2024 10 червня представила нову систему штучного інтелекту Apple Intelligence.

Apple Intelligence буде доступний на McBook, iPad та iPhone, інформує пресслужба компанії.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найдорожчу в світі компанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі