неділя, 04 липня 2021 12:38

Назвали найстарішу людину на планеті

Назвали найстарішу людину на планеті
Чоловік народився народився 8 серпня 1908 року. Фото: Guinness World Records

Житель Пуерто-Ріко Еміліо Флорес Маркес встановив рекорд довголіття.

У віці 112 років і 326 днів він став найстарішою людиною з нині живих і потрапив у Книгу рекордів Гіннеса. Про це повідомляється на сайті Книги.

Чоловіка визнали найстарішою людиною в світі всього за кілька тижнів до його 113-річчя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували секрет найстарішої людини на планеті

Еміліо Флорес Маркес народився 8 серпня 1908 року в Кароліні, Пуерто-Ріко. Він був другим за старшинством із 11 дітей, допомагав на фермі батька по вирощуванню цукрового очерету і продовжив родинну справу вже в дорослому віці. Зараз він живе в Ріо-Пьедрас, Пуерто-Ріко, з двома дітьми - Тірсо і Мілліто.

"Маркес втратив більшу частину слуху і переніс операцію по імплантації кардіостимулятора, коли йому був 101 рік. Наразі стан його здоров'я гарний", - йдеться в повідомленні.

Еміліо був одружений 75 років на Андреа Перес, яка померла в 2010 році. Має четверо дітей, п'ятеро онуків і п'ятеро правнуків.

У японському місті Йокагама померла найстаріша людина на планеті. Про смерть 117-річної Тіс Міяко 26 липня повідомило Міністерство охорони здоров'я, праці і добробуту Японії.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найстарішу людину на планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі