середа, 21 лютого 2024 09:47

Навального могли вбити ударом кулаком у серце - правозахисник

Навального могли вбити ударом кулаком у серце - правозахисник
Олексія Навального могли вбити за допомогою методики КГБ. Фото: "Медуза"

Російського опозиціонера Олексія Навального могли вбити ударом кулака в серце.

А перед цим його могли змусити довго бути на морозі і цим підірвали його здоров'я. Про це сказав засновник правозахисної групи Gulagu.net Володимир Осєчкін, передає The Times.

Він сказав, що на тілі Навального виявили синці, які відповідають техніці "одного удару". Такі прийми використовували у КГБ.

Осєчкін зіслався на джерело, яке працює у виправній колонії, де був Навальний.

47-річний Навальний перед смертю нібито більш ніж 2,5 год. провів на відкритому повітрі в одиночній камері. Там могло бути до -27ºС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіло не віддають: речниця Навального заявила, що його вбили

"Я думаю, що спочатку вони протримали його довгий час на морозі та сповільнили кровообіг до мінімуму. І тоді вбити когось стає дуже легко, за лічені секунди, якщо оперативник має певний досвід у цьому. Це старий метод спецпідрозділів КГБ. Вони навчили своїх спеців вбивати людину одним ударом у серце, у центр тіла. Це була візитна картка КГБ", - каже Осєчкін.

Вдова опозиціонера Юлія Навальна казала, що її чоловіка могли вбити за допомогою нервово-паралітичної речовини "Новичок". Осєчкін вважає це малоймовірним.

"Звичайно, це можливо, але, коли хтось перебуває під контролем тюремної системи, є багато варіантів, як його вбити. "Новичок" залишить слід у його організмі й приведе прямо до Путіна, оскільки він уже використав його одного разу проти Навального", - пояснив він.

У колонії помер російський опозиціонер Олексій Навальний. Інформацію про це 16 лютого офіційно підтвердили у Федеральній службі з виконання покарань.

Офіційно причини смерті ще встановлюють. Зазначається, що Навальний помер у виправній колонії "Полярний вовк" у селищі Харп.

Зараз ви читаєте новину «Навального могли вбити ударом кулаком у серце - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі