пʼятниця, 22 квітня 2022 09:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступні чотири тижні війни стануть вирішальними - The New York Times

Наступні чотири тижні війни стануть вирішальними - The New York Times
Росія зможе використовувати Донбас як важіль тиску у будь-яких переговорах. Фото: facebook.com/pressjfo.news

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена вважають, що наступні чотири тижні визначать остаточний результат війни Росії в Україні.

Довгострокові наслідки цих результатів вплинуть на карту Європи на десятиліття вперед, пише The New York Times із посиланням на заяви низки американських високопоставлених осіб на умовах анонімності.

"Якщо Росія зможе прорватися на схід України, то у президента РФ Володимира Путіна буде більше шансів представити росіянам свою "спеціальну військову операцію" як обмежений успіх і заявити про те, що він забезпечив захист проросійської меншості. Тоді він міг би вимагати припинення вогню, але водночас мав би сміливість використовувати Донбас як важіль тиску у будь-яких переговорах", - пише видання.

Якщо ж українські військові зможуть зупинити наступ Росії на Донбасі, кажуть чиновники, перед російським президентом постане жорсткий вибір: направити більше бойової потужності на війну, що може затягнутися на роки, або всерйоз вести переговори про мирне урегулювання ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін почав особисто віддавати накази у війні, але тільки робить гірше - Грозєв

Перший варіант може означати повну національну мобілізацію і він політично ризикований для кремлівського керівника.

"Пентагон вважає, що в разі правильного озброєння і збереження високого морального духу та мотивації українські сили можуть не лише зупинити просування Росії, а й відкинути його", - повідомив один зі співрозмовників видання.

На Донецькому і Таврійському напрямках російські окупанти протягом доби активізували бойові дії вздовж всієї лінії бойового зіткнення. На Донеччині ворог здійснює штурмові дії біля Зарічного та силами до батальйону намагається наступати в районі Рубіжного.

Зараз ви читаєте новину «Наступні чотири тижні війни стануть вирішальними - The New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі