субота, 05 жовтня 2024 13:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступ ЗСУ у Курській області став сюрпризом для всіх - ексдиректор ЦРУ

Наступ ЗСУ у Курській області став сюрпризом для всіх - ексдиректор ЦРУ
Колишній директор ЦРУ Девід Петреус прокоментував операцію ЗСУ у Курській області РФ. Фото: gettyimages.com

Операція українських військ у Курській області РФ показала, що ЗСУ можуть досягти раптовості на полі бою.

Українські сили здатні проводити приголомшливі операції та утримуватись на території Росії. Про це в інтерв'ю LIGA.net розповів командувач Міжнародними об'єднаними збройними силами в Іраку та Афганістані, директор ЦРУ у 2011-2012 роках генерал Девід Петреус.

За його словами, наступ ЗСУ у Курській області став сюрпризом для всіх. Особливо - для самих росіян. На думку генерала, це вже визначна історія. Адже в епоху безпілотників та повсюдного спостереження українське командування фактично змогло зібрати сили чотирьох або й більше бригад біля кордону і досягти несподіванки на полі бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на ранок 5 жовтня: у ЗСУ повідомили про найгарячіші ділянки фронту

"Операція продемонструвала недостатню якість російських сил безпеки та їхню неспроможність до захисту. Вона підкреслила здатність України проводити складні комбіновані операції, коли різні елементи використовуються з різним рівнем координації та синхронізації", - зазначив Петреус.

Він підкреслив, що захоплення тисячі квадратних кілометрів території є дуже суттєвим досягненням. Так само, як і взяття у полон сотень російських військовослужбовців. Сюрпризом, на думку генерала, стала також тривалість цієї операції.

"Це дуже важлива операція. І вона ще триває. У якийсь момент, якщо Росія залучить достатньо сил, можливо, ЗСУ доведеться організовано відступити", - сказав Петреус.

Але, поки що, за його словами, українські сили та їхнє командування "розвивають ситуацію, щоб побачити, чи вийде скористатися додатковими можливостями". Тому, вважає генерал, робити висновки із цієї операції поки зарано.

Українські сили 4 жовтня продовжили наступ у Глушківському районі у Курській області. Однак, підтвердженого просування там не було, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські джерела повідомляли про бойові дії біля Веселого на південь від Глушкового. У Міноборони РФ стверджували, що російські війська нібито відбили атаки ЗСУ в напрямку Нового Путі на південь від Веселого.

Зараз ви читаєте новину «Наступ ЗСУ у Курській області став сюрпризом для всіх - ексдиректор ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі