середа, 24 січня 2018 18:22

Знайшли невідому частину Берлінського мура
6

Фрагмент Берлінського муру побудували у 1961 нашвидкуруч
Фото: pankowerchronikdotde.wordpress.com
Фрагмент Берлінського муру побудували у 1961 нашвидкуруч
Фрагмент Берлінського муру побудували у 1961 нашвидкуруч
Фрагмент стіни ховався між деревами
 Крістіан Борманн і його знахідка. Фрагмент Берлінського муру побудували у 1961 нашвидкуруч

80-метрова цегляна конструкція - це невідома ділянку Берлінського муру, переконує німецький краєзнавець Крістіан Борманн.

Чоловік знайшов залишки символу холодної війни у чагарях між двома залізничними станціями у окрузі Панков. Справжність конструкції підтвердили місцеві історики, повідомляє The Local.

Руїни — зразок першого етапу будівництва. Такі стіни виросли через 3 місяці після того, як президент Східної Німеччини Вальтер Ульбріхт заявив, що "ніхто не має наміру будувати стіну".

Часу не було. Укріплені стіни і оглядові вишки з'явилися потім. Даний фрагмент виник, коли залишки зруйнованого під час війни будинку вбудували в загальну конструкцію. Так робили часто. У верхній частині знаходяться Y-подібні металеві балки. До них кріпився колючий дріт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жили в Західній Німеччині в 1950 роках

Постійний берлінський мур будували трохи далі.

Борманн говорить — знав про конструкцію з 1999 року. Тримав у секреті. Вирішив розповісти світу, аби її не зруйнували. Звернувся до адміністрації Панкова, аби захистили історичну пам'ятку.

Берлінський мур являв обою інженерно-обладнаний і укріплений державний кордон Німецької Демократичної Республіки з Західним Берліном (територією Німеччини, підконтрольну західним країнам). Захищений бетонний бар'єр, який фізично і ідеологічно розділяв Берлін з 1961 по 1989 рік. Будувався Німецькою Демократичною Республікою з 13 серпня 1961 року. Мур відділяв по суші Західний Берлін практично від всієї навколишньої Східної Німеччини. Його знесення офіційно розпочалося 13 червня 1990 року і закінчилося в 1992 році

Зараз ви читаєте новину «Знайшли невідому частину Берлінського мура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі