пʼятниця, 11 грудня 2020 18:39

Напис на фурі спровокував гучний скандал

Напис на фурі спровокував гучний скандал
У Польщі стався скандал через вантажівку з написом "Бандера. Фото: onet.pl

У Польщі вибухнув скандал через вантажівку, на лобовому склі якої український водій розмістив банер з написом "Бандера".

Водій, найнятий в одній зі свентокшиських транспортних компаній, розмістив за склом великий банер з прізвищем Бандери, що охоплює майже всю ширину кабіни. Про це повідомляє Onet .

Як зазначається, вантажівка здійснювала міжнародні рейси на польських реєстраційних номерах.

Фуру сфотографували на території Італії та опублікували знімок у Facebook, що одразу ж викликало величезний скандал. Тему висвітлили польські ЗМІ. Його автори повідомили про банер власнику вантажівки, попросивши прояснити справу. Компанія розмістила свою відповідь на Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У могилу Бандери поклали воду з Чорного моря і землю з України

"У зв'язку з інформацією, що надійшла до нас вчора і сьогодні, ми безапеляційно відмежовуємося від пропаганди діяльності будь-якої ідеології, з якою був пов'язаний Бандера.

Ми розуміємо серйозність ситуації. Ми не терпимо таких дій. Ми нічого не знали про цю ситуацію, ми про все дізналися з Facebook. Ми приносимо вибачення всім, хто постраждав від цієї ситуації. Водій був притягнутий до відповідальності. Ми відреагували одразу після отримання інформації", - відповіла компанія.

Провідника ОУН Степана Бандеру вбили у Мюнхені, ФРН, 15 жовтня 1959 року. Вбивця діяв з наказу голови КГБ Олександра Шелепіна і першого секретаря ЦК КПРС Микити Хрущова.

Того дня Бандера, який приховувався під ім'ям Штефана Попеля, входив до свого будинку на вул. Kreittmayrstraße, 7. На сходовому майданчику між 1-м і 2-м поверхом його чатував агент КГБ Богдан Сташинський, що мав псевдонім Олег. При собі тримав спеціального двоцівкового пістоля, виготовленого в спецлабораторії КГБ №12. Зброю зарядили ампулами з розчином ціанистого калію.

Коли Бандера намагався відчинити двері квартири, убивця підійшов до нього, покликав, наставив в обличчя газету, у якій сховав пістоль, вистрілив двічі та втік. Обидва вдихнули смертельні пари, але Сташинський мав із собою антидот.

Зараз ви читаєте новину «Напис на фурі спровокував гучний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі