вівторок, 21 травня 2019 15:52

Найбільший у світі аеропорт почав писати назви українських міст правильно

Найбільший у світі аеропорт почав писати назви українських міст правильно
Минулого тижня кампанії приєдналися міжнародний аеропорт Есенбога в Анкарі і міжнародний аеропорт "Анталія". Фото:zik.ua

Найбільший світовий аеропорт у Стамбулі, Туреччина, відтепер пише назви українських міст згідно української транслітерації.

У березні старий стамбульський аеропорт імені Ататюрка також приєднався до кампанії CorrectUA, але пасажирські рейси звідти перевели до нового аеропорту, який відкрився у квітні, повідомляє "Європейська правда".

"Найбільша повітряна гавань у світі İstanbul Havalimanı долучається до CorrectUA і віднині пасажири аеропорту зустрічатимуть #KyivNotKiev #LvivNotLvov #OdesaNotOdessa #ZaporizhzhiaNotZaporozhye!" – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині вперше визнали правильну назву Києва

У МЗС нагадали, що минулого тижня до кампанії приєдналися міжнародний аеропорт Есенбога в Анкарі та міжнародний аеропорт "Анталія".

У жовтні 2018-го МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine розпочали онлайн-кампанію #CorrectUA, у рамках якої планують звертатися до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису назви міста Київ – #KyivNotKiev.

Найбільший лоукостер Європи Ryanair змінив написання декількох українських міст.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший у світі аеропорт почав писати назви українських міст правильно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі