четвер, 01 серпня 2019 13:11

Над палаючим Сибіром викликатимуть штучні дощі

Над палаючим Сибіром викликатимуть штучні дощі
Лісові пожежі будуть гасити за допомогою штучних дощів. Фото: Obozrevatel

Для боротьби з лісовими пожежами у Красноярському краї та Іркутській області РФ штучно викликатимуть опади.

"Сьогодні, 1 серпня, спеціальний літак-зондирувальник Ан-26 злетів в Іркутську і взяв курс на північ Іркутської області. Там, у районі дії лісових пожеж у Казачинсько-Ленському, Киренському і Усть-Кутському районах, спостерігаються умови для розвитку хмарності, придатної для проведення робіт зі штучного викликання опадів із метою боротьби з лісовими пожежами", - йдеться в повідомленні федеральної Авіалісохорони.

Дощі викликатимуть за допомогою запуску у хмари спеціальних піропатронів із йодистим сріблом.

Після Іркутська Ан-26 полетить до Евенкійського району Красноярського краю. Там накопичилися придатні для штучного викликання дощу хмари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найсильніші за 10 тис. років пожежі гасити "економічно невигідно" - РФ

Станом на 1 серпня на території РФ зафіксовано майже 470 загорянь у лісах загальною площею понад 2,9 млн га. Режим надзвичайного стану через складну пожежонебезпечну обстановку діє в Іркутській області, Красноярському краї, у двох районах Бурятії, одному районі Якутії.

Глобальна онлайн-платформа Global Forest Watch досліджує стан лісів на планеті. З 15 по 22 липня вона зареєструвала в Росії 178 484 осередків займань.

Зараз ви читаєте новину «Над палаючим Сибіром викликатимуть штучні дощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі