середа, 07 лютого 2024 18:25

На Такера Карлсона можуть накласти санкції ЄС за інтерв'ю з Путіним

На Такера Карлсона можуть накласти санкції ЄС за інтерв'ю з Путіним
Такеру Карлсону можуть заборонити в'їзд у ЄС. Фото: РосЗМІ

Американський ультраправий журналіст Такер Карлсон може потрапити під санкції ЄС після інтерв'ю з президентом Росії Володимиром Путіним.

Євродепутат і колишній прем'єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт назвав Карлсона рупором Путіна і кандидата у президенти США Дональда Трампа. Він закликав ЄС розглянути заборону на в'їзд для Карлсона, передає Newsweek.

"Оскільки Путін - воєнний злочинець, а ЄС запроваджує санкції проти всіх, хто допомагає йому в цьому, видається логічним, аби Служба зовнішніх зв'язків ЄС розглянула і його справу", - сказав Верхофстадт.

Рішення про санкції ухвалюють лідери Євросоюзу, тож до цього може бути ще далеко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ось чому трампісти не люблять Україну

"Насамперед варто нагадати, що Путін - не просто президент країни-агресора. Він розшукується Міжнародним кримінальним судом і обвинувачується в геноциді та воєнних злочинах. Карлсон не є справжнім журналістом, оскільки явно висловлює свою симпатію до російського режиму і Путіна та постійно принижує Україну, жертву російської агресії. За таку пропаганду на користь злочинного режиму можна опинитися в санкційному списку", — зазначив євродепутат Урмас Пает, який раніше був міністром МЗС Естонії.

Він додав, що якщо Путіну є що сказати, хай скаже це перед Міжнародним кримінальним судом.

Такер Карлсон перебуває в Москві для інтерв'ю з президентом Росії Володимиром Путіним.

Карлсон відомий антиукраїнськими заявами та поширенням російських фейків про війну в Україні.

Він заявив, що його команда сама заплатила за поїздку до Москви і не брала грошей від жодного уряду чи групи. Також з бажаючих подивитися відео з Путіним гроші братися не будуть.

Зараз ви читаєте новину «На Такера Карлсона можуть накласти санкції ЄС за інтерв'ю з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі