четвер, 22 серпня 2024 22:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Моді зробив заяву про війну в Україні

Моді зробив заяву про війну в Україні
Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Київ 23 серпня. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді перед візитом до Києва заявив, що війну в Україні можна вирішити лише дипломатичним шляхом.

Жоден конфлікт чи проблема, на думку індійського лідера, не можуть бути вирішені на полі бою. Про це Моді заявив під час спільної пресконференції з польським колегою Дональдом Туском у Варшаві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один "голуб". Індійський гість, який заздалегідь анонсує теми та ідеї

"Ситуація, що склалася в Україні та Західній Азії, викликає глибоке занепокоєння в усіх нас. Індія твердо переконана, що жоден конфлікт чи проблема не можуть бути вирішені на полі бою. Втрата невинних життів у будь-якій кризі є найбільшим викликом для всього людства, і саме тому ми підтримуємо діалог і дипломатію для швидкого відновлення миру і стабільності", – сказав Моді.

Глава індійського уряду додав, що задля миру Індія готова співпрацювати з дружніми країнами та надавати всю можливу підтримку.

Індія займає центральне місце в зусиллях України залучити на свій бік Глобальний Південь для посилення тиску на Кремль. Але уряд Моді зберігає тісні зв'язки з Росією, яка постачає Індії дешеву нафту та зброю, тому утримується від критики Москви за вторгнення в сусідню державу.

Глава індійського уряду утримує "делікатну" позицію щодо РФ. Це проявляється зокрема в тому, що Моді погодився "передавати повідомлення" між російським диктатором Володимиром Путіним та президентом України Володимиром Зеленським, хоча й не відіграватиме ролі формального посередника.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Київ 23 серпня, у День Державного прапора України. Це перший в історії двосторонніх відносин візит глави індійського уряду до нашої держави.

Лідер Індії планує зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Також передбачається підписання кількох міждержавних угод.

Зараз ви читаєте новину «Моді зробив заяву про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі